Jocs de català



Durant aquest trimestre els nens i nenes de la classe de 5è hem creat, en grups, uns jocs de taula per a treballar algun aspecte de la llengua catalana. Han tingut la idea, l’han desenvolupat i han creat els taulells, les cartes i targetes, les fitxes i les instruccions. Avui hem convidat els nens i nenes de 6è a jugar als nostres jocs.

Els jocs són els següents:

-          La nòria de les paraules: els jugadors i jugadores han d’anar movent-se per un taulell i respondre preguntes sobre ortografia, determinat tot per una nòria.

-          Graduació: per arribar a graduar-se, els jugadors i jugadores han de respondre a preguntes o escriure paraules, però compte! Que també hauran de seguir les instruccions de les cartes d’exclamació.

-          El drac de les paraules: els jugadors i jugadores han d’aconseguir matar el drac. Per a fer-ho hauran d’escriure correctament les paraules que els toquin d’entre les 112 amb què es cometen més errors ortogràfics.

-          Party d’accents: els jugadors i jugadores han d’encertar la paraula que els seus companys o companyes representin amb mímica i, a més, les hauran de lletrejar correctament.

-          Els 5 a la taula: coneixeu els menjars típics catalans? Amb quins ingredients es fan o quan es mengen? Amb aquest joc ho haureu de demostrar!

-          Qui té més paraules?: segueix la idea del monopoli clàssic, però haureu de comprar paraules i no carrers. Per a poder fer-ho abans de pagar haureu de lletrejar correctament la paraula.

-          Qui és el geni?: haureu d’explicar una petita història utilitzant les tres paraules que us han tocat i cometent 6 errors. Els altres jugadors o jugadores hauran d’adonar-se’n i escriure’ls a la seva targeta. Si aconsegueixes que no els detectin tots, tu ets el geni. Però si els detecten... ells ho seran!




































Tots plegats han après un munt i s'ho han passat molt bé!

Comentaris

Entrades populars