Reproducció de les plantes



Estem treballant la reproducció asexual de les plantes. Hem experimentat i observat que algunes plantes es reprodueixen asexualment però no totes de la mateixa manera.
Les formes més conegudes són per:
• Esqueixos
• Tubercles
• Bulbs
• Espores

- Esqueixos: Són fragments de la tija d’algunes plantes que contenen gemmes i que, en plantar-los desenvolupen arrels i noves tiges i constitueixen una nova planta. Hem plantat observat i plantat esqueixos de geranis, rosers i de la planta del diner. Les plantes més conegudes que es reprodueixen per esqueixos són: les azalees, geranis, rosers, oliveres, figueres, ceps...






- Tubercles: Són un tipus de tija subterrània capaç de desenvolupar brots, anomenats grills, que esdevindran tiges d’una nova planta. Hem posat en aigua i plantat a terra patates i moniatos.








- Bulbs: Són una mena de tiges subterrànies, engruixides i envoltades de fulles, que generes una nova planta quan són plantats a terra. Hem plantat a terra i post en aigua jacints, tulipes i cebes. Les plantes més conegudes que es reprodueixen per bulbs són: les cebes, alls, tulipes, jacints, gladiols, ...



Comentaris

  1. Ens vam passar tot el curs fent aixó amb pasciencia esperant si creixia, i al final va creixer del tot. Gracies a la Tresa que ens a donat unes ensenyanses que les farem.servir molt.

    Adrià Bañuelos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars