DENIP (Dia Escolar de la No violència i la Pau)

El Dia Escolar de la Noviolència i la Pau se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d’arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau.
Des de FundiPau promouen el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP) proposant una activitat concreta i la creació d’un mapa entre tots els centres educatius que celebren la jornada.
La proposta d’activitat del 2014 és  (en el marc de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, en què FundiPau participa activament)   convidar els alumnes a reflexionar sobre l’amenaça que representen aquestes armes i la necessitat de prohibir-les.
A l'aula hem vist uns videos i hem escrit arguments per ajudar a la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears a fer pressió als nostres governants que es trobaran a Mèxic el febrer del 2014.
www.fundipau.org/concurs/lang/es/2011/02/pau-si-us-plau
www.fundipau.org/concurs/lang/es/2010/10/dialeg



Prohibim les armes nuclers (arguments)
- Si hi ha vint mil armes nuclears en tot el món que no es fan servir, les haurien de destruir on no hi hagi perill.
- Prohibir la venda d’armes nuclears arreu del món.
- Que llencin les bombes nuclears a un forat negre de l’espai.
- Que llencin les bombes nuclears contra els meteorits (abans d’arribar a la terra) i així es fan servir d’una bona manera, sense causar cap mal ni a la humananitat ni a la vida terrestre.
- Estudiar per aprendre a destruir les bombes nuclears.

Comentaris

Entrades populars