FENÒMENS ELÈCTRICS


Els de 5è a coneixement del medi estem treballant el tema de les energies i l'electricitat. Després de veure els diferents tipus d'energia, les renovables i les no renovables hem parlat en concret de l'electricitat, hem treballat i experimentat a classe amb piles, cables, bombetes diferents circuits elèctrics.

El dia 7 de febrer vem anar al Cosmocaixa a fer un taller de Fenòmens elèctrics. Hem après i experimentat moltes coses:

Comprobem que la matèria està formada per càrregues elèctriques.
Els objectes es poden carregar elèctricament. Tot fregant els materials com per exemple un tub de PVC es carrega d'electricitat i atrau paperets.





Hi ha materials en els que la càrrega elèctrica es mou amb més facilitat que en d'altres. Podem veure que les càrregues elèctriques es traslladen i que hi ha materials bons conductors i d'altres no tan bons.Veiem que el cos humà és conductor d'electricitat, i que, per tant, cal observar mesures de seguretat. Fregant el cos d'una persona amb un plàstic el carreguem d'electricitat, ens va sorprendre veure com després de fregar li posàvem un bombeta al nas i s'encenia!!!




Ens hem passat l'electricitat d'un cos a un altre a través d'una petita càrrega, els cabells se'ns han posat de punta i....no tornàven al lloc. Com ho fem? Doncs baixant del tamboret de plàstic que fa que ens aïlli del terra, així quan toquem el terra l'electricitat passa al terra i ens baixen els cabells. Uf! quin descans, ens pensàvem que ens duraria el fantàstic pentinat uns dies!!!








Finalment com que som molt amics ens hem passat a través d'una rotllana una descàrrega elèctrica, em tingut un bon ensurt i una gran sorpresa!!!

Ens ha agradat molt el taller, molt interessant i hem après moltes coses.

Després hem pogut fer una volta per tot el museu i descobrir altres aspectes i fenòmens de la ciència.


Comentaris

  1. Carla Buscarons Chico9 de març del 2013, a les 4:01

    Va ser molt xulo i molt gracios
    Li donc les gracies a la Montse Jane i a la Monserrat per avernos deixar anar al museu el cosmocaixa i a les persones que van dir de fer aquesta excursio també les felicito

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars