Experiència amb LACTOBACILS

A 6è estem estudiant les moneres ,que són éssers vius procariotes.
O sigui que no tenen el nucli ven definit dins la cèl.lula.
Els bacteris són moneres.Els bacteris poden ser beneficiosos per la nostra salut.
Hi ha uns BACTERIS beneficiosos anomenats
LACTOBACILS ,que són els responsables dels processos de FERMENTACIÓ de productes làctics per obtenir iogurt i formatge.
Nosaltres hem elaborat sis iogurts a partir de llet fresca ,llet en pols ,i evidentment un lactobacil que porti a terme la fermentació que ens convertirà la llet en iogurt.
Ho hem barrejat tot i ho hem mantingut a temperatura molt suau durant 8 hores.
Despres els hem posat a la nevera i al dia següent ens els hem menjat a la classe.
Era un iogurt dens i força bó.
Si en tornessim a fer hi posariem sucre i obtindriem iogurt ensucrat.
Però de fet ens hem menjat tots i no n’hem deixat gens.
QUE BÓ QUE ESTAVA!!!!!



Reporter gràfic: Nahuel.

Cuiners: Quim i Pau.

Degustadors: tots els alumnes de 6è

Comentaris

  1. L'experiment que vam fer amb la Teresa, a naturals, amb els lactobacils va ser una experiència que em va agradar molt, perque després de fer el iogurt, el vam provar i estava boníssim.

    ResponElimina
  2. a estat xulissim tot el que hem fet.
    El iogurt el vam possar en 6 pots i cada 4 o cada 3 ens els vam menjar.

    ResponElimina
  3. L'experiment sobre els lactobacils va ser molt educatiu i divertit m'ho vaig passar molt bé!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars